VM i sejlsport 2018 i Aarhus: Det rette sted på det rette tidspunkt

Torsdag, 6. marts 2014

Det er med glæde at vi kan offentliggøre, at Danmark har indgivet et bud på afviklingen af ISAF`s VM for alle olympiske bådklasser i 2018. Lørdag d. 1. marts var deadline for ansøgningen, og vi er stolte af at være med i opløbet omværtskabet for det største sejlsportsmesterskab af dem alle. Den danske budkomité vil præsentere sit bud for det internationale sejlsportsforbund d. 25. marts hos ISAF’s hovedkvarter i Southampton.

“ISAF VM 2018 vil blive af umådelig stor betydning for olympisk sejlsport, og vi mener, at Aarhus kan tilbyde eventen den scene, den fortjener,” udtaler formand for Dansk Sejlunion, Hans Natorp. ”Danmark er en stor sejlsportsnation, og sejlsport har vundet flere olympiske medaljer end nogen anden dansk sportsgren. Aarhus er hjertet af dansk sejlsport, og byens smukke kystlinje vil komme til at danne den ultimative kulisse for verdensmesterskaberne. Vi glæder os til at fremlægge vores bud for evalueringskommissionen i Southampton.”

Den perfekte vært
Aarhus har før vist verdensklasse inden for organisering og afvikling af store sejlsportsevents. Ligeledes skaber Aarhus Bugtens unikke topografi de optimale forhold for kapsejladser i verdensklasse. Alt dette, kombineret med et kommende internationalt sejlsportscenter i hjertet af Aarhus Ø, vil danne de unikke rammer for et spændende og levende VM i absolut verdensklasse.

Som tidligere værter for sejlsportsbegivenheder som ISAF ungdoms VM 2008, 505 VM 2010, 2011 A-cat VM samt EM i 49er og 49erFX i 2013, har Aarhus bevist, at byen har, hvad der skal til for at være scenen for en sejlsportsbegivenhed af denne dimension. Med sin tilskuervenlige theatre-style racing muligheder og tekniske høje ekspertise har Aarhus mulighed for at levere det mest seværdige ISAF VM nogensinde.

“Samarbejdet med de danske sejlere, Sailing Aarhus og Aarhus Kommune var en stor fornøjelse i alle henseender” udtalte den internationale præsident for 49er klassen, Marcus Spillane, i forbindelse med afviklingen af 2013 49er og 49er FX EM i Aarhus. “Eventen blev afviklet helt perfekt, de frivillige var engagerede og super dygtige til deres arbejdsopgaver – og det hele resulterede i en nærmest uforlignelig event i olympisk stil. Og de mange fans i lystbådehavnen heppede på deres danske helte. Hvis andre bådklasser overvejer at lægge et stævne i Aarhus, kan 49er-klassen absolut kun anbefale at gøre dette. Her leverer de i dén grad varen som lovet. Desuden vender vi med stor fornøjelse tilbage til Aarhus allerede i 2014 i anledning af det kommende 49er og 49er FX ungdoms VM.”

Garanteret statsstøtte
Det danske bud bakkes ligeledes stærkt op fra offentlig side og er allerede på nuværende tidspunkt garanteret statslig støtte. De officielle partnere, heriblandt Sport Event Danmark, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, har udtrykt fuld støtte til det danske værtskab af ISAF VM i 2018. Denne klare opbakning betyder, at ISAF vil kunne undgå enhver form for økonomisk eller organisatorisk risiko, såvel som andre udfordringer i forbindelse med afholdelse af begivenheden.

”Danmark har stærke traditioner inden for sejlsporten og har gennem flere år afholdt adskillige store sejlsportsbegivenheder i verdensklasse,” lyder det fra administrerende direktør i Sport Event Danmark, Lars Lundov. ”Som dansk national hverveorganisation er Sport Event Danmark stolt af den passion og det arbejde som den danske sejlsportsverden lægger for dagen. Vi er imponerede over de evner og den vilje til nytænkning som karakteriserer dansk sejlsport, og vi føler os overbeviste om, at et ISAF VM i Aarhus i 2018 vil være det oplagte sted på detrette tidspunkt.”

ISAF VM 2018 vil skrive sig ind i historiebøgerne, da det både vil understøtte og blive understøttet af den omfattende ombygning af havnen, i det nye beboelsesområde kaldet Aarhus Ø. I 2017, når Aarhus kan pryde sig med titlen som Europæisk Kulturhovedstad, vil Aarhus Ø huse mere end 8.000 indbyggere, et utal af sports- og fritidsaktiviteter, caféer, butikker og ikke mindst en masse aktive sejlere, der nyder godt af et dedikeret sejlsportsmiljø. I midten af det hele vil det nye internationale sejlsportscenter skabe det naturlige samlingspunkt for områdets beboere.

“Dette er noget, vi har arbejdet hen imod gennem lang tid, og Aarhus og Danmark har udarbejdet en klar vision for vores bud,” forklarer administrerende direktør for Sailing Aarhus, Thomas Capitani, som leder organisationskomiteen i 2018. ”Det ville være en stor ære at være værter for 2018 ISAF VM, og jeg er sikker på, at begivenheden med lethed vil kunne føle sig hjemme her. Alting syner til at gå op i en højere enhed; vi besidder et kompetent mandskab, stærke offentlige partnere, fortræffelige olympiske sejlere, og de nye verdensklasses-faciliteter vil være fuldt ud gennemtestet inden mesterskabets start.  Aarhus er klar.”