Hvorfor vælge Aarhus?

Hvorfor vælge Aarhus?

Aarhus har dannet ramme om mange forskellige sportsevents. Fra store internationale til nogle af de mindste.

Siden 1995 har Aarhus via Sport Aarhus Events arbejdet målrettet og professionelt med at tiltrække sportevents. Det er blandt andet arrangementer som UEFA U21 EM, EM i kvindehåndbold, VM i Standarddans, VM i gymnastik, VM i orienteringsløb, Volvo Youth Sailing ISAF World Championship, EM i bordtennis og  mange andre sportsbegivenheder, der har gjort Aarhus til en af Danmarks foretrukne byer, når det handler om værtsskabet af både nationale og internationale sportsbegivenheder.

Flere internationale storklubber har henlagt deres preseason forberedelser  i byen, heri blandt Manchester City, Manchester United og FC Barcelona. Desuden var Aarhus vært, da UEFA i februar 2009 foretog lodtrækningen til U21 EM 2011.

Aarhus er kendt som den samarbejdende by. Når byen huser store internationale sportsbegivenheder, står byen sammen om at afvikle eventen så professionelt som overhovedet muligt og herunder at give alle atleter, officials og tilrejsende fans attraktive faciliteter uanset om det er under turneringsafviklingen eller i de velfortjente pauser. Under UEFA U21-EM i 2011 hjalp flere end 450 frivillige til med afviklingen af turneringen. Under VM i gymnastik i 2006 blev eventen bakket op af flere end 600 frivillige.