Håndbold EM for herrer

Søndag, 12. Januar 2014 - Søndag, 26. Januar 2014

I januar 2014 var Danmark vært for EM i herrehåndbold.

4 indledende puljer blev afviklet i Aalborg, København, Herning og Aarhus.

I Aarhus kæmpede Frankrig, Polen, Rusland og Serbien om 3 pladser i den efterfølgende mel-lemrunde, der ligeledes blev afviklet i Aarhus. De 3 første lande gik videre og mødte i mellem-runden Kroatien, Sverige og Hviderusland i kampen om at gå videre til finalespillet i Herning.

Her blev Frankrig Europamestre ved at slå Danmark sikkert i finalen, og Spanien vandt bronze ved at vinde over Kroatien.

Afviklingen af mesterskabet blev en stor succes. Både for de danske arrangører og for det europæiske håndboldforbund, EHF.

EHF udtrykte direkte efter EM: ”Eventen har været endnu en milepæl for håndbold i forhold til medie, TV og tilskuer interesse. EHF EURO 2014 var endnu et skridt fremad i udviklingen af håndbold.”.

Selvom Aarhus ikke husede nogle af Danmarks kampe, så bidrog de 15 kampe i NRGi Arena meget til den succesfulde afvikling.
På trods af inden EM at måtte konstatere, at det sikre tilskuerhold, Tyskland, ikke lykkedes med at kvalificere sig til EM og puljekampene i Aarhus, så var NRGi Arena i flere omgange tæt ved at være udsolgt. Der var i gennemsnit 3400 tilskuere til hver af de 6 kampdage.

For at gøre besøget i Aarhus til en rigtig god oplevelse for de til rejsende fans blev der etableret en fanzone i Ridehuset, hvor man kan kunne høre musik, nyde noget mad og drikke og overvære kampe fra Herning på byens største storskærm. Et tilbud, som især mange af byens borgere, der ikke kunne få billetter til de udsolgte kampe i Herning, gjorde flot brug af. Flere aftener gik mange forgæves, idet Ridehuset, hvor landskampstemningen var høj, var fyldt til bristepunktet.

Dansk Håndbold Forbund var også rigtig godt tilfreds med samarbejdet med Aarhus:

”…. Takket være jeres helhjertede og kreative indsats blev kampene i såvel indledende gruppe som mellemrunde en publikumssucces – og fanzonen i Ridehuset blev det sandelig ikke mindre.
Især fra fransk og polsk side har man givet udtryk for, at de tilrejsende tilskuere oplevede en udstrakt grad af dansk gæstfrihed og imødekommenhed….